Backstage Media

Friday, August 20, 2010

Backstage Media


Conny Mus Overleden

Posted: 20 Aug 2010 01:00 PM PDT

RTL verslaggever Conny Mus is op 20 augustus 2010 overleden aan een hartaanval. Mus deed sinds de oprichting van RTL verslag vanuit het Midden Oosten en is in de loop der jaren het gezicht geworden voor verslaggeving vanuit Jeruzalem.  Conny is 59 jaar geworden.


Allereerste begin
Conny Mus was correspondent voor RTL sinds het allereerste begin in 1989, bij RTL Veronique. Daarvoor werkte hij al als freelancer voor de publieke omroepen en buitenlandse televisiestations, zoals de BBC en CNN. Meer dan 20 jaar versloeg hij voor RTL Nieuws het nieuws uit het Midden-Oosten vanuit zijn standplaats Jeruzalem.

Icoon
In een reactie zegt Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: "Conny Mus was een icoon van het RTL Nieuws. Een man van het eerste uur. Een buitengewoon goede en bevlogen journalist, een voorbeeld voor veel collega's. Daarnaast was hij een lief en geweldig mens. Een trouwe vriend. En hij had heel veel vrienden. Zowel binnen RTL als daarbuiten. Iedereen hield van Conny. We zullen hem zo ontzettend missen.”

Voor de leeuwen
"Ik werd bij RTL meteen voor de leeuwen gegooid bij de revolutie in Roemenië", zei Conny zelf in een interview. In de meer dan 20 jaar die volgden, was hij een vast ankerpunt voor de verslaggeving rond de grote nieuwsfeiten in het Midden-Oosten. Daarbij ging het vaak om de bloedige gebeurtenissen in Israël en in de Palestijnse gebieden, maar Conny deed ook verslag van de twee Golfoorlogen, hij maakte reportages in Kosovo en aardbevingen in Turkije, de Libanonoorlog en nog veel meer.

1300 keer
In totaal was Conny meer dan 1300 keer te zien in de uitzendingen van RTL Nieuws; altijd objectief, en betrokken als het nodig was. RTL Nieuws kon altijd een beroep doen op de kennis van Conny; recent nog tijdens de konvooicrisis, toen hij kijkersvragen beantwoordde via de site. De betrokkenheid bij het nieuws, en de mensen er achter, is ook duidelijk te zien in de laatste bijdrage van Conny Mus, die RTL Nieuws op 7 augustus uitzond.

Bron: RTL Nieuws

Het doet me altijd goed om te zien hoe RTL de dood van hun langst meelopende collega’s niet zomaar beschouwd als een item voor het reguliere nieuws. Net als bij de dood van Stan Storimans in 2008 staat RTL weer uitgebreid stil bij de dood van een icoon en wordt het harde (en soms onmogelijke) werk van Conny Mus door velen gerespecteerd. Niet alleen door personeel van RTL Nieuws, ook  talloze buitenlandse verslaggevers hebben Conny bedankt voor de toewijding en het doorzettingsvermogen dat hij op elke locatie liet zien. Tragedies als deze tonen als geen ander hoe hecht de televisie wereld is. Laten we hopen dat dit nooit veranderd.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Hyves Digg Technorati Google Bookmarks del.icio.us StumbleUpon RSS email

Meer over dit onderwerp:

  1. Stroomstoring op Mediapark In de nacht van zaterdag op zondag heeft zich een...

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.